torstai 1. lokakuuta 2009

Päivityksen puutteesta huolimatta puuhattu ollaan

Jälkeä: Echon kanssa olen ajanut 2 kertaa toisen tekemän ja ajetun peltojäljen. Ensimmäinen oli tehty ja ajettu aamulla, päivällä satoi kahteen otteeseen runsaasti, ja jälki oli n. 7 tuntia vanha, 150m pitkä. Annoin Echon nostaa sen janalta ja lähti määrätietoisesti ja rauhallisesti etenemään. Heh, jäljeltä löytyi vielä edellisen jättämät 5 nakinpalaa. Yksi 90 asteen kulma jonka E selvitti hyvin, ja loppupalkaksi Wubba.
Toinen jälki oli reilu 24h vanha, toisella pellolla, n 100m pätkä. Echo nosti hienosti jäljen ja ajoi sen rauhallisesti.

Keppejä ollaan tehty tuoreelle lyhyelle jäljelle, nostaa ne hyvin ja jatkaa jälkeä.

Jättöliikkeissä istu-maahan-seiso ovat kaikki yhtä vahvoja. Niitä on tehty leikityksestä 95% ja seuraamisesta 5%. Onnistumisaste 101%.

Merkille lähetystä eri matkoilta, ja erilaisilla merkeillä.
Eteenlähetystä, päässä ruokapalkka.
Seuraamista ja sen tiiviyttä, kontakti hyvä.
Luoksetuloa, josta seisautus, aloitettu lyhyemmillä matkoilla 5-10-15m. Palkka lelulla.
Estehyppyä josta hyppy, istu-käsky ja luoksetulo hypäten. Pilkottu pieniksi ja muutaman kerran yhdistetty kokonaiseksi liikkeeksi.

Kapulanoutoa 650g: nyt sujuu jo saamarin hyvin! Ei varmasti täyden pisteen liike mutta MINÄ olen tyytyväinen.
Kapulanoutoa esteen yli, takaisin kapula suussa, hyppy kapulan kanssa sujuu hyvin, samoin luovutusasento.

Tarkkuutta tehty, kiihtyy liikaa ja heittelee pikkuesineitä, etsii kuitenkin todella motivoituneena. Vaatii siis rauhoittamista, asian pilkkomista ja hienosäätöä ja TAUKOJA. Luultavasti tekee tauon jälkeen seuraavalla kerralla täydellisen suorituksen Echomaiseen tyyliin.

Pudotettua tehty pihassa, Keinukallion nurmella ja metsässä, hyvin on hiffannut vaikka välimatka ei vielä kovin pitkä (10-20-30m).

Esineruutua pitkäksikasvaneella ruohopellolla ja metsikössä, mielikuvalla ja ilman. Sama se, liivit päälle ja käsky, tuo koira etsii kaiken ja tuo.

Ryömimistä ollaan harjoiteltu muutama lyhyt pätkä.

Emäntä käy kerran tai kaksi päivässä juoksemassa, mukana joko yksi aussienarttu tai kolme aussieurosta (balanssi 50/50) ja välillä rattaat joissa 2v tai kaksi polkupyöräilevää isompaa lasta. Hyvin Pepsikin juoksee mukana eikä ole lenkkien jälkeen rikki tai jäykkä (eikä levonkaan jälkeen).

Raunioille ei olla nyt päästy hetkeen toviin, sillä iltaisin en pikkuneidin vuoksi pääse irtautumaan kun ruoka kulkee mukanani, mutta sinnekin koetetaan pian päästä.

Raunioilla Echo ei 9mm ampumiseen reagoi, haulikkoradalla ei ääniin reagoi, mutta nyt pitkän tauon jälkeen 6mm reagoi paitsi syödessä. Joten tätä aletaan nyt työstää alkuun syömällä. Aikaisemmin 6mm ei tehnyt pahaa lainkaan mutta tästä on nyt kuitenkin pitkä aika, joten saan katsoa peiliin.

Terävä koirapirulaiseni on yllättänyt minut täysin olemalla rauhallinen ja reagoimatta muuta kuin valppaalla katseella hämärässä ja pimeässä vastaantuleviin tai takaa ohikulkeviin ihmisiin! Eilen hämmästyin lisää kun sain tervehtiä puolituttua saman tien varrella asuvaa postilaatikollaan olevaa miestä ääneen! Onko tuo nyt aikuistumassa 4 ikävuoden kynnyksellä?

Ei kommentteja: