maanantai 27. lokakuuta 2008

Hakua lauantaina 25.10.

Itse asiassa tämän viikon hakutreeni sovittiin raunioradalle, tarkoituksena tehdä umpipiiloharjoituksia. Caddylle kaksi kierrosta. Ensimmäinen harjoitus: kaksi maalimiestä, joista toinen siirtyvä. Tarkoituksena umpipiilojen ilmaisu ja yhdellä kolmesta piilosta koiran hallintaan otto ja etsinnän jatkaminen. Caddy oli intoa täynnä ottaessani sen autosta. Kasat kopin vierestä oikealle. Etsimään lähti itsenäisesti ja irtosi hyvin, ihan kuten "ennenvanhaan". Kulki kasaa pitkin ja enemmän polun ja aidan puolella, ja sai hajun kasan päästä kaivosta. Jäi heti kaivolle ja aloitti hyvän haukun. Hyvä ilmaisu, hiukan ehkä pidätti haukkua hetkinä jolloin katsoi minun saapumistani. Menin ottamaan koiraa hallintaan (Pipsa ilmoitti, että tuossa mm ei palkkaa), kehuin kovasti ja annoin makupalapalkkaa. Jatkoimme kaivon alapuolelta etsintää takaisinpäin. Pari kertaa Caddy vilkaisi takaisin kaivolle, mutta irtosi hienosti uudelleen etsimään. Toinen mm roskisrivissä. Hyvä ilmaisu, jatkoi haukkua kunnes saavuin piilolle, avattiin yhdessä kansi ja mm palkkasi ensin lihapullilla, sitten leikitti patukalla. Tällä välin mm kaivosta oli siirtynyt eteenpäin. Lähetin uudelleen etsimään, Caddy tarkasti itsenäisesti kelojen ympäristön, ja sai hajun. Maalimies toisen kasan maassa olevassa kelassa. Hyvä ilmaisu. Palkkana ensin makupalat, sitten leikittiin vetoköydellä. Caddy oli kuulemma nuolaissut mm kasvoista ennen haukun aloittamista. Tämän jalkeen koira autoon.

Toinen kierros: Radan vasen reuna käytössä. Taas kaksi mm, joista toinen siirtyvä. Jälleen ideana yksi hallintaanotto, jossa mm jätetään piiloon. Caddy irtosi lähetyksestä hyvin ja etsi itsenäisesti. Sai hajun kaivosta, ja ilmaisi hienosti. Jatkoi reipasta haukkua kertaakaan keskeyttämättä, vaikka katsoi kun saavuin kaivoille. Kehuin kovasti, palkkasin makupaloilla, ja yritin hallintaanottoa, mutta Caddy ei halunnut jättää kaivoa. Astuin kasoilta alemmas, kutsuin koiraa, joka tuli, mutta palasi uudelleen kaivolle. Uudemmalla yrityksellä lähdettiin rata eteenpäin, koira taisi vielä vilkaista kaivoa, ja viimeistään siinä vaiheessa kun kouluttaja oli avustanut siirtyvän mm:n pois piilosta, Caddy kävi tarkistamassa maalimiehen, vaikka jatkoikin etsintää. Toinen mm löytyi (muistaakseni) maakaivosta. Jälleen hyvä ilmaisu. Pipsa ehdotti tässä vaiheessa toista koiran hallintaanottoa, ja maalimiehen jättämistä piiloon, mutta itselläni meni ajatukset sekaisin, ja nostin kannen. Mm sai siis palkata koiran (makupalat), ja taas lähetin etsintään. Hyvin liikkui ja etsi. Kolmas mm löytyi roskiksesta kasan päässä aidalla. Jälleen erinomainen ilmaisu. Caddy taisi itse avata roskiksen oven väkisin kuonollaan, mutta haukkui hyvin saapumiseeni saakka. Mm palkkasi makupaloilla ensin, sitten leikittiin köydellä. Lopuksi kaikki kehuivat ja vetivät köyttä.

Mietteitä: Nyt Caddy on saanut takaisin jälleen itsevarmuutensa itse etsintään, sekä ilmaisuun. Tulevissa treeneissä harjoitellaan lisää koiran hallintaanottoa piilolla, ja vähitellen otetaan mukaan taas häiriötekijöitä, lähinnä siis "raivausihmisiä" ja muita jotka kulkevat ja seisoskelevat radalla.

Ei kommentteja: