keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Ojanko 29.10.

Kävin tekemässä telineitä aamupäivällä:
Caddy:
Epämiellyttävä alusta: Istui hyvin perusasennossa, siitä aluksi naksautus ja palkka. Seurasi tiiviisti, tehtiin nopea täyskäännös alustan ulkopuolella, pysähtyminen alustalla. Seurasi tiiviisti ja istui heti pysähdyttäessä.
Putki: hyvä suoritus. Maahanmeno putkesta ulostullessa, ja siirryin sivulle.
Pituus: Caddy katseli liikaa makupaloja, ja ekan hypyn meni vinottain kulman yli. Ei naksautusta eikä tietenkään palkkaa. Toisella hypyllä meni nätisti yli, siitä hypyn alastulossa naksautus ja heitin makupalan. Oma lähetyskohtani on Caddyn kanssa tärkeä, seison niin, että koiran perus- ja lähetysasento keskellä estettä. Tuijotan myös hetken "laskeutumispaikkaa" esteen toisella puolella ennen lähetystä.
Tynnyrisilta: En käyttänyt makupalaa sillalla. Caddy kiipesi, seisahtui käskystä, mutta muistaakseni ehti pyörähtää puoliksi katsomaan minua, vaikka lähdin itse rivakasti liikeelle. Toisella kerralla laitoin makupalat sillalle, ja ohjasin koiran oikeasta asennosta eteenpäin liikkeelle lähdettyäni. Ok suoritus.
Keinu: Hyvä perusasento, lähti heti käskyllä, ja meni oikeaan kohtaan. Siirryin nopeasti koiran viereen ja siitä eteenpäin perusasentoon.
Tikapuut vaakatasossa: hieno suoritus, Caddy pysähtyi itse etutassut viimeiselle tikkaalle, sanoin "nosto", ja nostin alas, istumaan perusasentoon. Iso palkka, heti makupaloja kourallinen, ja sitten leikittiin patukalla.
Kokeiltiin myös ryömimistä, sivulta "Siihen" -käskyllä maahan, ja "Ryömi" -käskyllä. Tässä täytyy palata alkutasolle, suoritus oli hyvä vielä kokeeseen saakka, mutta nyt Caddy turhautuu, haukkuu, ja töykkii ohjaavaa kättäni kuonollaan, vaikka olen kumartuneena alaspäin ja makupalat valmiina jokaisesta ryömimisliikkeestä (naksautus+ makupala).
Tarkoituksenani oli ottaa vielä merkille lähetystä ilman pöytiä, mutta kiireessä merkit jäivät kotiin, ja aika ei riittänyt.

Echo:
Oli intoa täynnä kun otin ulos autosta, eikä ollut pysyä nahoissaan. Käy siihen -komennollakaan ei ollut pysyä paikallaan, tai siis ei pysynytkään ottaessani rattaita samalla autosta Fannylle. Silti Echo kuunteli hyvin Tässä -käskyä ja kulki minun ja rattaiden vierellä nätisti.

Kokeilin ensin huvin vuoksi parkkiksen laidassa olevan "leveät tikapuut vaakatasossa" -telineen, niin että Echo sai omaehtoisesti sen kokeilla. Hyvin meni, kunnes vaakatikkaiden loppupäässä takajalat putosivat läpi ja jäi "roikkumaan". Olin rauhallisesti puolen metrin päässä, mutta annoin Echon itse selvittää itsensä pois ja voittaa itsensä. Saikin takamuksensa nostettua ja kulki telineen alas loppuun asti.
Sitten kentälle.
Epämiellyttävä alusta: Tiivis perusasento, liikkui hienosti sivullani, täyskäännös rivakasti alustan ulkopuolella ja pysähtyminen alustalla, Echo istui välittömästi viereeni.
Putki: Hieno suoritus, otin maahan putken päässä, ja siirryin viereen, palkitsin maassaolossa ja vapautin.
Pituus: Ei ongelmaa, hyvä perusasento, hyppää kunnolla, ja jää toiselle puolelle seisomaan. Naksautin hypystä, heitin makupalan toiselle puolelle ja vapautin. Echo tuli heti uudelleen luokseni, ja otettiin toinen hyppy perään. Yhtä hyvin meni sekin.
Tynnyrisilta: Jätin koiran perusasentoon ja laitoin makupalat (monta) ekalle kolmannekselle. Palasin koiran viereen ja olin valmiina naksuttimen ja makupalojen kanssa: naksautin monta kertaa pelkästä sivulla olemisesta, palkka tietenkin joka naksautuksesta. Sitten lupa kiivetä. Echo kiipesi vauhdilla makupaloille, naksautin kun pysähtyi ja alkoi syödä, ja olin skarppina siirtymässä sen viereen sen vielä syödessä. Tässä kohdassa Echo ehti kuitenkin ottaa pari askelta eteenpäin ilman minua, pysähtyi kun tajusi minun tulevan, naksautin heti siitä ja syöttelin hetken sen seistessä sillalla, sitten ohjasin makupalalla sillan päähän ja perusasentoon sillan jälkeen. Naksautus perusasennosta, makupala, ja vielä heitin narupallon. Kehuin koko ajan.
Sama uudelleen, makupalat sillalle, koira sivulle ja siinä nopea vahvistetiheys naksutusta ja namia, sitten käsky "Kiipeä", ja kun koira oli makupaloilla, eka naksautus, siirryin heti koiran viereen ja tarjosin kädestä lisää makupaloja, naksatus ja lisää palkkaa, sitten makupalan kanssa sillan päähän, perusasento josta naksautus ja makupala, ja kehujen kera narupalloa.
Tynnyrisillalla ongelmana on ollut harjoituksen vähyyden lisäksi supervilkkaan koiran nopea reagointi ja "ryöstäminen" lähdössä vaikkei käskyä ei ole tullut. Syy on hitaan ohjaajan, joka on yrittänyt virittäytyä nopeammalle taajuudelle. Nyt siis mietin tarkkaan kuinka ohjaan koiraa toimimaan oikein, pidän sen perusasennossa hetken nopealla vahvistetiheydellä ja lähetän sen sillalle "kesken kaiken" rauhallisella käskyllä. Lisäksi muistan nyt siirtyä nopeasti koiran viereen makupalat valmiina ja naksautan sille sillalla seisomisesta ja syöttelen hetken.
Keinu: Otin samalla tavalla kuin tynnyrisillalla: ensin namit keinulle, sitten lähetyspaikassa perusasentoa rauhassa, jotta koira oppii keskittymään hetken minuun ja käskyyn. Sen jälkeen lähetin käsimerkillä ja käskyllä keinulle, meni hienosti ja keikautti keinun alas, mutta jotenkin kummassa Echo pyöräytti takajalat pois keinulaudalta.. Uusi yritys, nyt namit keinun keskikohtaan ja keikautuskohtaan, ja tällä kertaa lähdin samantien koiran sivulla ja olin valmiina naksuttamaan ja palkkaamaan sen keikautuskohdassa kun se oli "oikein päin" kaikki neljä tassua laudalla. Siitä makupalan kanssa pois keinulta, perusasento, naksautus ja loppupalkka, namia ja narupalloa kehujen kanssa. Hyvin meni ja olin tyytyväinen!
Tikapuut vaakatasossa: Siitä huolimatta, että oli lähestulkoon pudonnut leveissä rappusissa parkkiksen laidalla, Echo lähti reippaasti ja innolla tikapuille. Hiukan epäröiden kulki aavistuksen liukkaat tikkaat minun lähtiessäni liikkeelle koiran rinnalla, mutta kulki kuitenkin tikkaat hienosti loppuun saakka, naksautin tikkaiden päässä kerran, annoin kourallisen namia ja sai tulla itse alas. Palkkasin lopuksi verbaalisten kehujen lisäksi pallolla. Otettiin tikkaat vielä toisenkin kerran, ja nyt kulki itsevarmemmin päähän saakka. Oli itsekin polleata poikaa tuosta suorituksesta ja minä nyt tietenkin olin NIIIIN ylpeä! (Nostaminen tikkaiden päästä tullaan siis rakentamaan erikseen pala palalta, mutta sitä ei olla vielä ehditty harjoitella)
Leikittiin hetken verran "bileet pystyyn narupallolla".
Ai niin, alotokohyppy otettiin kerran ja se meni juuri niinkuin pitikin.
Sitten Echo autoon ja Pepsin vuoro.

Pepsin kanssa otettiin pituushyppy -ei mitään ongelmia-, putki -sinne meni ja tuli toisesta päästä ulos-, tynnyrisilta ilman pysäytyksiä -vaari kulki vauhdilla moneen kertaan päästä päähän-, keinu -yhtä reippaasti kuin nuoruudessaan-, ja tikkaat vaakatasossa -meni kuin orava eilen meidän pihassa. Lisäksi sai hypätä tokoestettä muutamaan kertaan edestakaisin, ja sai kovasti kehuja ja namia. Luulen, että jos joku olisi ollut katselemassa, olisi voinut luulla Pepsiä pennuksi. Harmi ettei ollut kuvaajaa mukana. Lopuksi leikin Pepsin kanssa patukalla, ja reviteltiin sitä ihan kunnolla.

Lenkillä käytiin Marjolahdessa Iisakin ja Fannyn kanssa.

Ei kommentteja: