keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Treenit Ojangossa, tokoa muuten vaan ja Juha Korrin viettiseminaari viikolla 17

Koirat ovat lenkkeilleet mamman kanssa pitkiä metsälenkkejä kuivassa ja pölyisessä metsässä, josta löytyy kuitenkin aina joku oja, jossa on seisova limainen vesi. Sinne on PAKKO päästä mahaa myöten. Turha sanoakaan, että kotona hiekkaa suunnilleen lapioidaan. Eräänä aamuna isäntä oikein pelästyi (ja sai hepulit 13 koiravuoden jälkeen;)) noustessaan sängystä, kun astui makkarissa ensimmäiseksi hiekkalaatikolle. Johon minä totesin, että onneksi on vain hiekkaa, jonka saa sentään imurilla ja mopilla pois, eikä mitään vakavampaa... Okei, hiekkaa tai oikeammin metsämaan kuivaa pölyä, oli lattialla reilun neliön verran ihan reippaasti, vaikka Java oli ollut kuivumassa 2h ennen nukkumaanmenoa :O eikä ollut kurainen metsävaelluksen jälkeen.

Torstaina 23.4. oltiin Niinan ja poikien kanssa Ojangossa ottamassa telineitä ja tokoa.

Caddylle otin telineet kokonaisuudessaan, sekä merkillelähetyksen ja pöydät. Caddy oli aivan innoissaan ja teki kaikki täyden pisteen suorituksina, ainoastaan pituushypyssä oli vähän liikaa intoa ja hyppeli miten sattui, kunnes hillitsin vähän ja teki hyvän hypyn. Myös merkillelähetys onnistui ensimmäisellä ja ainoalla kerralla täydellisesti, ja siitä pöydillelähetykset juuri sinne minne ohjasin.

Echon kanssa otettiin tokoa, ja Niinan ehdotuksesta kehääntulo mikrosirun lukemisineen ja koiran tarkistuksineen, sitten tuomarin luoksepäästävyys, ja muutama liike sarjoissa ilman palkkaa. Seuraaminen meni hienosti ja tiiviisti ja käännökset olivat hyvät. Ainoa, johon nyt kiinnitän huomiota on täyskäännös ja siitä pysähtyminen. Juoksukin meni hyvin.
Jättöliikkeet kokeiltiin, ja vaikkei ennakoinut, tarjosi asennon 1x2 mikä vain. Tehtiin niin, että Niina otti naksuttimen, ja annoin Echolle pienen avun. Niina myös huomasi, että minun on oltava tarkka äänenpainon kanssa antaessani käskyä, maahan tule matalalla äänellä, ja seis-so pehmeästi. Tämän jälkeen jättöliikkeet menivätkin hyvin, pari palkkasin pelkällä oikealla pysähtymisellä ja pari koko liikkeen suorittamisesta. Leikitin myös narupallon kanssa, oikeasta liikkeestä naksautus ja pallo lensi. Estehyppy meni hyvin, siinä ei ongelmaa. Paikallaanmakuu otettiin Novan kanssa, meni hyvin.
Luoksetulo: tuli vauhdikkaasti ja jäi hienosti eteen (ilman törmäystä;)). Kunnollinen sivulletulo vaatisi pienen käsiavun, ilman sitä hyppää kiljahtaen ja jää hiukan vinoon.

Echolle otin vielä telineet ilman pöytiä, ja kaikki telineet menivät loistavasti. Tikapuut vaakatasossa menevät nyt hyvin, mutta pysähtymisen vikalle askelmalle opetan vasta myöhemmin samoin noston alas. Keinukin meni hienosti, Echo istuu keinulle oikeaan kohtaan ihan itse.

Pepsi-vaarikin pääsi telineille ja vauhtia riitti! Meni putket, keinut, tynnyrisillat ja tikkaat vaakatasossa hienosti. Tikkaat meni ekan kerran mallikkaasti mutta kun ajattelin, että otetaanpa toisenkin kerran, Pepsin takajalat putosivat, autettiin se Niinan kanssa takaisin, jonka jälkeen Pepsi ei olisi kolmatta kertaa tahtonut mennä. Autoin makupaloilla ja meni ihan ok. Tämän jälkeen Pepsi menikin itse tokoesteelle joka oli korkeimmassa asennossaan, ja hyppäsi yli ihan hyppäämisen ilosta omaksi riemukseen muutaman kerran! Onni on omistaa elämäniloinen ja ja edelleen kaikesta innostunut vanha koira! Pepsihän täyttää 7. toukokuuta 13 vuotta!

Sunnuntaina 26.4. olin kuuntelemassa Juha Korrin viettiseminaaria Dog&Catin hallissa Porvoossa. Täytyy sanoa, että Juha on vakuuttava luennoitsija, jolla on valtava kokemus. Jatkona Mia Skogsterin viime syksyiseen viettiluentoon Juha Korrin kokopäiväseminaari esimerkkikoirakkoineen antoi valtavasti lisää ja vahvisti omia käsityksiä. Juha Korrin koiranlukutaito on myös todella vakuuttava: hän näki heti, että eräs esimerkkikoirista on koulutettu pakotteilla, kun koira näytti muuten vain yleisön silmiin vilkkaalta ja innokkaalta ja haukahteli ja kiljahteli sen vuoksi. Koira siis purki ahdistusta ja stressiä pakotteiden vuoksi tiettyjen liikkeiden yhteydessä.
Dog&Catin liikkeestä oli tietenkin pakko ostaa pari lelua kotiin, sanoinpa myyjälle että pitää varoa ettei itse leiki näillä ensin;) Kotiin tulivat Kong Wubba vinkuva ja pehmopatukka paksusta teddykankaasta. Sikahyvät lelut, testattu on jo, koirat tykkää kummastakin:)

Ei kommentteja: