perjantai 8. toukokuuta 2009

Onneksi Olkoon Pepsi 13 vuotta 7.5.2009!


Pepsi (Dancing Skies Red Rhapsody) täytti eilen 13 vuotta! Syntymäpäivää juhlittiin herkkutikuilla, maksalaatikkokakulla ja erilaisilla peleillä ja leikeillä (boomis, patukkapeli, aarteenetsintä eli esineruutu) ja lapset tekivät Pepsille hyppyradankin pihalle.

Pepsi on vanhentunut charmikkaasti, jaksaa vielä hyvin ja innostuu kaikesta, rakastaa liikuntaa ja juoksemista, nauttii metsälenkeistä koko lauman kanssa ja hyppii ja kiipeää lähes entiseen malliin. Posket ovat jo harmaat ja kasvot hiukan kuopalla, mutta ryhti on tallella ja askel kevyt, laukkaa ylämäkeen yhtä vauhdikkaasti kuin muutkin. Onneksi terveyskin on toistaiseksi hyvä, eikä vanhuuden nivelrikkokaan ole vaivannut vielä. Ruoka maistuu, no miksei maistuisi kun tarjolla on raakoja kasvissoseita ja raakaa lihaa vaihdellen broilerista loheen, nautaan, hepoon, lampaaseen jne, ja luitakin vedetään useita kertoja viikossa.

Olin Echon kanssa ensimmäistä kertaa tokokokeessa Jokelassa 4.5. Tuomarina iltakisassa oli Hannele Pörsti. Mikrosirun luenta ei ensin ottanut onnistuakseen kun laitteesta loppuivat juuri meidän vuorolla patterit ja sitten siihen tuli muutakin vikaa, ja jouduin pitämään Echoa paikallaan aika kauan kun laitteella yritettiin hakea sirua ja virrat katkesivat aina välillä ennenkuin ehti saada sirun tiedot. Tunnistusmerkinnänlukija oli kyykyssä Echon toisella puolella ja minä toisella ja tunnelma oli Echon mielestä vähän liian tiivis, kun ei muutenkaan pidä likistelystä eikä väkisin koskettelusta. Saattaa olla, että jomman kumman kenkä osui häntäkarvoillekin, jolloin Echo alkoi kiljua ja yritti riuhtoa itsensä tilanteesta pois. Hmmm..
Rauhoitin sen päättäväisesti ja kerroin että nyt luetaan siru, mutta mietin jo, että kuinka käy tuomarin luoksepäästävyyden tuon jälkeen... Kiitos Laineen Elinan tehtiin Echolle muutama tuomarin luoksepäästävyys, jossa Elina lähestyi ja antoi namia ja välillä minä palkkasin. Sitten alkoi kehä.

Luoksepäästävyys 5 (väisti tottakai tuomaria, jolla oli samanvärinen takki ja samanlaiset lasitkin kuin mikrosirun lukijalla :D)
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen kytkettynä 7 (alkoi ensin haistella maata hyvin EI-Echomaiseen tapaa samasta kohdasta, jota edellinenkin koira oli nuuhkinut, mutta samantien palasi tiiviiseen seuraamiseen hyvällä kontaktilla. Sähläsin kuulemma itse jotain hihnan kanssa)
Seuraaminen taluttimetta 8,5 (Echo kiljaisee aina liikkeellelähdössä joka kuulemma laski pisteitä)
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Luoksetulo 10
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 (Olikohan tässäkin liikkeellelähtökiljahdus, koska muuten oli varmasti täydellinen liike?)
Estehyppy 7 (101% varmasti esteen hyppäävä koirani lähti liikkeelle käskystä hyppy, ja PYSÄHTYI HAISTELEMAAN ESTETTÄ. Ehdin huokaista jotenkin jolloin koira palasi samantien itse sivulleni ja annoin uuden käskyn, jonka jälkeen täydellinen hyppy, seisominen ja loppuasento)
Kokonaisvaikutus 8
Eli yhteensä 173 pistettä ja näillä saimme suureksi yllätyksekseni kolmannen sijan!!

Nyt ollaan tehty muutamia tuomarin luoksepäästävyystreenejä eri paikoissa niin, että palkka on suuri, eri ihmiset ovat lähestyneet tuomareina.
Seuraava koe 16.5. Jokelassa, joten siihen mennessä on kaiken oltava koossa:)

Ojangossa käytiin eilen torstaina 7.5. tottis- ja ketteryysvuorolla, tavattiin Niinan kanssa tuntia aikaisemmin ja otettiin Niinan poikien, Caddyn, Echon ja Javan kanssa tokoa ja telineitä, sekä Echolle luoksepäästävyyttä. Muun ryhmän tultua tehtiin yhteistreeninä häiriötä, kaikki olivat yhtä aikaa kentällä tekemässä ohituksia, pysähdyksiä lähekkäin, yhteispaikallaanmakuuta, telineitä, pöytiä. Ja muutama luoksepäästävyys lisää Echolle:)
Javan tokoilut Nemon kanssa samaan aikaan kentällä ja yhteisellä paikallaanmakuulla meni TOSI hyvin, hienot seuraamiset, pysähdykset, käännökset, jättöliikkeet. Java kävi myös tekemässä telineet ja meni ne tosi hienosti, vaikkei pitkään aikaan ole niitä tehnytkään!

Ei kommentteja: