perjantai 13. helmikuuta 2009

Lähiöetsintää to 12.2.

Olimme Sarin ja Jaden sekä Niinan ja tolleripoikien kanssa tekemässä lähiöetsintää torstaina Pavin korttelissa. Pakkasta muutama aste ja maa lumessa.

Tein molempien poikien osuuden partiointina koira valjaissa ja liinassa, sekä pk-liivi päällä.

Echo: Oli todella innoissaan saatuaan varusteet ja kiintorullan kaulaansa. Maalimiehillä oli kuitenkin irtorullat mukanaan, jotta koira varmasti käy ihmisen luona, ja Echo sai valita kumman ottaa. Lähdettiin ylös lumista kalliota ja sai aika nopeasti hajun ihmisestä, koska ilmavirta toi hajua meitä kohti. Echoa ei haitannut vaikka olin liinan päässä todella jarruna, yhtä kovaa mentiin. Mm oli teräsverkkoaidan ja rengaspinon välissä ja Echo pujahti sinne, toi minulle saman tien irtorullan (kauniisti käteen asti, palkkasin siitä namusilla). Otin sivulle ja lähetin näytölle, jarrutin liinalla reippaasti, ei haitannut. Näytöllä meni Niinan mukaan heti itsestään maahan ja sai palkan. Lähdettiin jälleen partioimaan parkkipaikan sivusta eteenpäin jäistä ja liukasta tietä, mutta koira kuunteli hienosti kun pyysin hollailemaan etten liukastu. Otti hyvissä ajoin hajun aidalla olevasta pressukehikosta ja haki sieltä irtorullan. Meni kuitenkin tarkastamaan vielä kehikon toista puolta ja pudotti rullan suustaan. Oli itsenäisesti tuomassa samaa rullaa minulle, mutta kutsuin luokse ja lähetin uudelleen, pyysin Saria laittamaan käden maahan ilman rullaa. Echo kävi kehikolla ja otti kiintorullan suuhunsa, toi todella kauniisti sen käteeni asti (siitä jälleen palkka). Näytölle hienosti ja siellä palkka. Jatkettiin matkaa, ja otti seuraavasta hajun jo kulman takaa. Roikuttuani jonkin aikaa liinassa päästin kulman jälkeen otteeni liinasta, ja Echo syöksyi vajaa 10 m rakennuksen seinustalla olevan maalimiehen luokse. Toi irtorullan (jälleen käteen asti kauniisti), taas näytölle ja palkka. Vielä partioiden neljänteen kohteeseen, kävelytie nousi ylös ja vasemmalle puolelle laskeutui jyrkkä puustoinen rinne matalan betonisen teollisuusrakennuksen sivuun, jossa mm oli. Echo juoksi suoraan sinne minun roikkuessa painona liinan perässä, otti kiintorullan (muuta ei ollut) ja toi taas hienosti sen käteeni. Näytölle ja palkka.
Echo tekee töitä aina yhtä kovalla moraalilla ja 100% keskittyneenä, vie suorituksensa varmasti loppuun. Selvästi peukalossa edelleen oleva haava tuntui hiukan ikävältä lumisessa kalliomaastossa, mutta ei estänyt työn tekoa.

Caddy: Haukutin lyhyesti ja leikitin hetken ennen hommiin lähtöä. Releitä pukiessa (valjaita, liiviä ja liinaa siis) Caddy näytti siltä että oli pihalla kuin lumiukko että mitä me täällä nyt tehdään, mutta kun lähdettiin kulkemaan, se tiesi tasan tarkkaan mitä tehdä. Otti hajun ekasta kohteesta jo 20 metrin päästä, ja koira joka ei hihnassa koskaan vedä, veti minua liinassa niin että hyvä kun pysyin perässä. Päästin jossain kohdassa irti kun paineli suorinta tietä pöpelikön läpi ja matalan aidan yli hypäten. Ilmaisi löydön vahvalla ja itsevarmalla haukulla, eikä reagoinut siihen, että saavuin paikalle. Maalimies palkkasi kesken haukun. Lähdimme kiertämään pyörätietä pitkin. Kadun kulmauksessa oli puustoa ja pusikkoa, ja lähetin Caddyn sinne. Löysi heti maalimiehen ja ilmaisi sen hyvin. Jatkoimme jalkakäytävää eteenpäin, seuraavassa kadunkulmauksessa oli jälleen puustoa ja pusikkoa, Caddy halusi tarkistaa sen itse. Jatkettiin katua pitkin, ja Caddy sai nopeasti hajun uudesta maalimiehestä, veti minua kunnolla liinassa noin 30 metriä. Maalimies löytyi teollisuushallin ja jyrkästi nousevan kävelytien välisestä rinteestä pusikosta.
Caddy on todella itsevarma ja jaksaa keskittyä hommiin. Eikä väsy, intoa ja moottoria riittää.
Olen todella tyytyväinen siihen, mitä olemme syksyn ja talven aikana saavuttaneet.

Kiitos Niinalle ja Sarille loistotreenistä! :)

Ei kommentteja: