keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Tottista Tuusulassa tiistaina 13.1.

Caddy: Leikitin ensin köydellä ja haukutin hetken, josta otin seuraamista muutamia pätkiä, palkka naksuttimella ja makupaloilla (naksutin vasemmassa, makupalat oikeassa). Caddyllä oli todella hyvä vire, seurasi hienosti ja aivan oikeassa kohdassa, tiiviisti omalla paikallaan hyvässä kontaktissa. Pysähdyksistä oma naksautus ja palkka. Käännöksiä kumpaankin suuntaan, meni nekin tiiviisti ja täsmällisesti, hyvä kontakti koko ajan. Välillä palkka olikin köysi, jolla reviteltiin hetki. Otin myös jättöliikkeitä muutaman askeleen seuraamisesta ja Caddy meni innokkaasti ja täsmällisesti Istu ja Maahan. Seiso meni täsmällisesti kun kuljin takaperin, seisahtui samantien. Täytyy alkaa työstää tuo Seiso-liike eteenpäin. Välillä se menee oikein, mutta pohjatyön tein liian hätäisesti viime syksynä. Otin myös luoksetuloa loppuasennolla (eteen), ja teki senkin oikein ja innokkaasti.



Echo: Seuraamista, käännöksiä, perusasentoa, paikallaanmakuu Novan kanssa päittäin, ensin Echo maassa, Niina kutsui Novan, sitten Nova paikallamakuussa, kutsuin Echon. Echo tekee juuri niin täsmällisesti kuin aina. Seuraamisessa on kiinnitettävä vähän enemmän huomiota asentoon ja tiiviyteen, kontakti säilyy koko ajan ja into (ei mitään pitkiä tehdäkään), mutta välillä edistää hiukan, välillä on juuri aavistuksen liian kaukana.



Java: Javakin pääsi pitkästä aikaa mukaan ja jännitin (turhaan) miten sen kanssa menee kunnon häiriössä useamman koiran tehdessä yhtä aikaa. Ei huolta! Java teki hienosti ja keskittyi vain minuun! Se oli vapaana koko ajan. Vieressä Maggie teki seuraamista, välillä Anne otti Kiddyn kanssa noutoa ja heitti kapulaa, Pipsa otti vauhdikkaita palkkauksia frisbeellä jne. Javan kanssa seuraamista, palkka naksuttimella ja makupaloilla, sekä pallolla ja köydellä. Todella hyvä tiivis seuraaminen ja hieno kontakti KOKO AJAN! Hyvä perusasento, istui täsmällisesti aina kun itse pysähdyin. Käännökset molempiin suuntiin menivät hienosti. Luoksetuloa 5m päästä, tuli kauniisti suoraan eteen. Palkkana parista naksautus ja herkku ja kerran naksautus ja köysi. Otettiin paikallaanmakuu Nemon kanssa yhdessä, 2 m koirien väliä. Ei hievahtanutkaan, yhdellä käskyllä meni maahan. Lopuksi mentiin 5kk-Capon kanssa pyörimään perusjuttuja, Java perusasennossa minun kanssani ja Capo pyöri ja pujotteli meidän ympärillämme. Naksutin ja palkkasin namilla, Java ei katsonutkaan Capoa ja Annea. Sitten Anne ja Capo olivat perusasennossa ja Javan kanssa pyörittiin heidän ympärillään, pysähdyksiä joka kulmassa, edessä, takana, vieressä, suunnanvaihtoa. Pikku Capo ei häiriintynyt yhtään vaikka olimme todella lähellä (0,5m), mutta Javakin keskittyi vain kontaktiin ja palkkaan! Javalla oli mieletön into tehdä, keskittyi hienosti ja leikki aivan kympillä. Kiskoi köyttä, irrottaessani antoi kunnon tapporavistukset ja toi uudelleen minulle.

Kiitos treeniseurasta Anne, Niina, Pipsa & Pauliina!

Ei kommentteja: