maanantai 9. helmikuuta 2009

Haava lenkillä tassuun ja koko tienoo vereen

Koko piha näytti vielä sunnuntaiaamuna tältä (yläkuva), mutta tuo on sunnuntaisen sateen jäljiltä jäämä muisto tassuhaavasta
Alla haava tänä aamuna:

Lauantaina 7.2. lähdin lenkille Gussen ladolta peltoja pitkin, ja muutama sata metriä lumisella pellolla tarvottuani huomasin, että yhdet tassunjäljet ovat KOVIN veriset. Echo oli saanut jostain repaleisen haavan vasempaan peukaloonsa ja lumiseen hankeen vuoti verta kohtuullisesti. Yritin tyrehdyttää vuotoa nostamalla tassua ylöspäin ja painamalla siihen lunta, mutta ei juurikaan näyttänyt auttavan. Lähdimme siis takaisinpäin samoja lumijälkiä pitkin. Echoa ei itseään haitannut ollenkaan, juoksi ja pomppi samaa vauhtia. Pepsi ja Caddy haistelivat kyllä verta hangen jäljiltä kiinnostuneina. Takaisinpäin kuljettuamme verijäljet näyttivät alkavan ladon kulmalta, jossa lumen alla voi ollakin jotain terävää romua. Kotipihaan päästyämme jätin Echon hetkeksi pihaan kun laitoin vanhemmat urokset sisään, jotta pääsin tarkemmin katsomaan jalkaa ja viemään Echon suihkuun. Sillä aikaa Echo oli löytänyt pallon, jota heitteli pitkin pihaa, ja koko tienoo muuttui punertavaksi :O Yritin hetken vielä tyrehdyttää vuotoa pihassa ja koetin katsoa millainen haava on, mutta se ei onneksi näyttänyt aivan hirveältä, jonkinmoinen repeämä, jota ei voi ommella, peukalossa oleva verisuoni oli vain osunut haavaan. Koira suihkuun ja lapset toivat sillä aikaa Keski-Uusimaa -lehden ensiapuluennolta saadun ensiapulaukun, josta otettiin sidontavälineet. 15 minuuttia viileää suihkua tuntui tyrehdyttävän pahimman vuodon, sitten kuivasin jalan, desinfioin varpaan ja sidoin sen. Echo oli todella kiltisti hoitotoimenpiteet, vaikka tuttuun tapaan sitä teki häijyä sen verran että käänsi päänsä pois.
Lähdimme illaksi Serafian kanssa Apassionataan Hartwall-areenalle, ja illalla avasin siteet. Haava oli vielä vuotanut hiukan, mutta oli jo parempi. Leikkasin varovasti varpaan ympäriltä ja ranteesta kaikki karvat pois, huuhdoin, desinfioin ja sidoin uudelleen yöksi.
Yöllä tulin itse flunssaan ja hirveään räkätautiin, mutta sen verran käytin koiria sunnuntaina aamupissalla, että totesin pihan näyttävän aivan kauhealta verisine jälkineen. Onneksi koko sunnuntain satoi vettä, joten suurin osa huuhtoutui pois. Aivan kauheassa flunssassa ja Echon peukalohaavan takia jouduin jättämään väliin tottikset Ikean parkkiksella ja Roxyn tapaamisen:(

Tänään haava näyttää taas paremmalta, hiukan on tihkunut veristä vuotoa ja puhdas side on jalassa kunnes kuivuu sen verran ettei Echon tarvitse itse sitä nuoleskella.

1 kommentti:

Chilin ja Roxyn treeniblogi kirjoitti...

Pikaista paranemista Echolle! Toivottavasti nähdään lauantaina, Roxy kasvaa niin hurjaa tahtia että pitää äkkiä treffata jos haluut sen ihan pikkupentuna nähdä ;) Maailman kiltein tyttö se edelleen on!