torstai 27. marraskuuta 2008

Raunioilla torstaina 27.11.

Sää +6, lunta maassa >20cm, tuuli lännestä. Tornin eteen sytytettiin tuli treenien alussa. Echo viimeisenä radalle 4 koiran jälkeen, joten lumipolkuja ja jälkiä oli runsaasti. Laitoin rullapannan kaulaan jo ennen radan porttia ja Echo tuli radalle ilman hihnaa. Vaikka oli intoa täynnä, malttoi kuitenkin pysyä hienosti mukanani, minulla oli makupaloja joita syöttelin. Radan oikea reuna käytössä ojalle saakka, 3 mm valmiina piiloissa, ykkönen siirtyy neljänneksi. Ampumista 6mm, meteliä ja ihmisten huutamista häiriönä. Lähetys kopin edestä betoniputken läpi kasalle. Echo malttoi todella hienosti lähetyksen (annoin namia vielä sivulla), ampaisi matkaan VASTA käskyllä ja käsimerkillä, ei ennakoinut vaikken pitänyt kiinni. Ei myöskään välittänyt Heidistä, joka metelöi palotalon seinustalla ja jonka kanssa minä huutelin kovaäänisesti. Muistin itse lähteä heti lähetyksen jälkeen etenemään. Echo toi rullan, luovutti sen kauniisti käteen, tuli käsimerkistä sivulleni seisomaan ja käskystä ampaisi näytölle. MM ensimmäisessä roskiksessa. Palkkana ruokaa, sen syötyään otin Echon "hallintaan" ja uusi lähetys. Kävi lumisilla kasoilla, haju oli selvästi nenässä, kiersi mökin vasemmalle puolelle ja taakse, palasi oviaukon eteen ja otti rullan MM, toi kauniisti minulle. Olisiko kerran tiputtanut luovutuksessa mutta nosti ylös lumesta ja antoi nätisti käteen. Käsimerkillä sivulle ja lähetys näytölle. Palkan jälkeen lähetin seisovien ja kovaan ääneen puhuvien 1. ja 2. mm ja meteliä pitävän raivaushenkilön välistä palotalon viereltä etsintään. 3. mm ensimmäisessä pystykelassa, Echo kävi ensin keskialueen vasemmalla puolella, palasi sitten takaisin ja jatkoi itsenäisesti kelan oikealta puolelta ohi. Haju oli nenässä, kiersi kelat ja palasi hakemaan rullan mm:ltä, jälleen hieno rullantuonti minulle. Näyttö, palkka mm:ltä ja lähetys viimeiselle. Toi nopeasti ja jälleen tosi hyvin rullan, lähetys näytölle, mm portaiden takana betonirenkaassa. Echo oli 4. mm ottanut rullan betonirenkaassa alhaalla olevasta rei'ästä! Mm palkkasi ensin ruualla, sitten otin kiintopannan pois, sähläsin siinä hetken kun en tajunnut hti avata koko hihnaa, mutta pannan irrottamisen jälkeen Maria leikitti Echoa köydellä todella hienosti. Huom. nyt oli kunnon grip-ote ja Echo kiskoi ja ravisteli, mm päästi irti ja Echo vei lelun hänelle uudelleen leikittäväksi, ei siis tuonut minulle! Marian jälkeen meteliä tehnyt Heidi kutsui Echon leikkiin palotalolla. Echo paineli kutsusta innoissaan leikkimään, ja Heidi veti ja heitteli narufrisbeetä. Niina vielä jatkoi leikittämistä palatessamme kopin eteen, ja edelleen taisi ottaa kunnon otteella narufrisbeestä. Taisi palauttaa lelun Niinalle uudelleen leikitettäväksi voitettuaan sen.

Echo ei reagoi meteliin eikä häiriöhenkilöihin. Nyt lähetykset, rullan käteenluovutus ja näyttö sujuvat mielestäni niinkuin pitää ja olen tyytyväinen tekniseen puoleen. Ampumisella, savulla, tulella ja häiriöllä jatketaan mahdollisuuksien mukaan. Leikkiote hyvä grip. Ei pureskele ja tarkenna otettaan!
Talvitauon aikana opetan kiintorullan.

Olimme Niinan kanssa sopineet Nemon ja Caddyn ottamisesta kahdestaan muiden jälkeen, mutta ihana kouluttajamme Katja ja ihanat treenikaverit Maria ja Heidi jäivät vielä hetkeksi molemmille koirille.

Caddylle otettiin 1 mm kiinniolevaan roskikseen. Niina istui roskiksen vieressä betonirenkailla paukuttaen ja lauleskellen kovaäänisesti. Otin lähetyspisteeksi betonirenkaat kasan alussa, ja lähetin Caddyn niistä yhden läpi. Lähti kyllä, otti hajua, kävi katsomassa Niinaa lähempää ja paladi luokseni, mutta lähti itse uudelleen etsimään. Kiersi ylös kasalle ja tuli roskikselle. Olin siirtynyt vanhan ketteryystelineen kohdalle, enkä nähnyt roskisrivin etupuolelle, jossa Caddy taisi hetken haistella. Haukahti pari kertaa, ja Niina laulupaikaltaan näki Caddyn käskien minua pysymään paikallani, etten mene tukemaan. Hyvä Niina! Odotin hetkn, Heidi kertoi Caddyn empivän kahden roskiksen välillä. Alkoi haukkua kunnolla kovaäänisesti, menin lähemmäs, jolloin Caddy tuli vastaan ja kiersi roskisrivin "takapuolelle". Jatkoi siellä hetken haukkua, mutta siirtyi sitten takaisin roskisten etupuolelle ja tuli kerran minunkin luokseni. Taisin tässä vaiheessa kääntää olkapääni koiralle ja siirtyä pari askelta kauemmas ja annoin sen itse päättää mitä tekisi, en sanonut mitään. Caddy meni takaisin roskisten eteen ja alkoi haukkua pontevasti keskimmäisten ovien kohdalla. Kun oli jonkin aikaa ilmaissut, astuin kehumaan rauhallisesti ja pyysin tarkentamaan missä mm on. Nyt Caddy meni suoraan vasemmanpuoleisen suljetun oven eteen, nousi sitä vasten raapimaan oven ja haukkui edelleen. Avasin oven ja Katja löytyi. Caddylle oli vetoköysi, oli hetken ihmeissään mutta alkoi leikkiä hyvin Katjan kanssa. Caddy pitää vetoleikissä lelusta tiukasti kiinni, kiskoo voimakkain nykäisyin taaksepäin ja murisee. Kun päästää irti se tekee tapporavistuksen ja yleensä tuo lelun leikittäjälleen takaisin. Nyt se oli selvästi hiukan stressissä metelistä ja piilon tarkennuksesta omin voimin, joten kulki vain vetoköysi suussaan, muttei antanut sitä heti myöskään Niinalle tai Heidille vaikka molemmat pyysivät. Katja sai vielä köyden hetkeksi ja leikitti, voitettuaan Caddy toi minulle ja kun heitin sen Niinalle, Caddy paineli perään ja leikki kunnon tovin, Niina polvillaan, ei vetänyt vastaan vaan teki sivuttaisliikettä ja päästi irti, jolloin Caddy teki voimakkaat tapporavistukset köydelle ja vei taas Niinalle. Heitin vielä köyden Heidillekin, ja hänkin leikitti Caddyä tovin.

Otin Caddyn autosta melko kylmiltään pimeälle (valot oli toki, ja koira oli lenkitetty juuri ennen treenejä) ja lumiselle radalle, jossa oli kuitenkin juuri sitä häiriötä mikä sen on paineistanut kun ei olla harjoiteltu. Olosuhteisiin nähden (pimeä luminen rata, häiriöhenkilöt) Caddy tarkensi umpipiilon suhteellisen hyvin ja lopuksi ilmaisikin sen hyvin. Oli selvästi tuosta ja leikityksestä "väsynyt", ehkä liikaa kuormitusta (kovaääninen murina leikissä)? Olin kuitenkin homman sujumiseen todella tyytyväinen ja oli Caddylle hyvä yksittäinen treeni. Iso kiitos vielä kerran treenikavereille!

Ei kommentteja: