maanantai 3. marraskuuta 2008

Tottisjuttuja 3.11.
Jospa seuraavalla sukupolvella olisi koirankoulutus alusta saakka helpompaa ja luontevampaa:) Viime kesänä otetuissa kuvissa näyttää siltä, että kontakti on ainakin kunnossa.
Aamupäivällä tottista lyhyesti.
Echo: merkille lähetystä, neljä punaista muovikartiota, palkka valkoiselle muovikannelle (halkaisija 13cm) kartioiden keskelle. Lähetysmatka 5 m. Ennakoin mielestäni hyvin Echon ennakoinnin, pidin sivulla naksutellen ja palkaten nameilla, muutaman naksautuksen jälkeen käsimerkki ja käsky Merkki!, josta Echo juoksikin suoraan merkille ja siellä olevalle palkalle. Naksautin ja sai kannelta kissanruokaa:). Sanallinen kehu, ja heitin vielä narupallon. 3 toistoa, niissä eniten keskittymistä tuohon perusasentoon ja koiran hallintaan ennen merkille lähetystä. Meni mielestäni hienosti, nyt tuntuu että olen paremmin Echon vilkkaalla taajuudella.
Seuraamista: suoraa perusasentoa, muutamaa askelta ja käännöksia oikealle ja vasemmalle. Suorilla seuraamisilla palkkasin tiheästi oikeasta kohdasta. Käännökset meni hyvin, samoin pari täyskäännöstä.
Jättöliikkeitä, pari askelta, seiso-käsky (seisahtuu paikalleen hievahtamatta), etenin itse 5-10 askeleen päähän, palasin takaisinpäin, kiersin koiran, kehuin maltillisesti ja toistelin käskyä. Vapautin seisoessani koiran vasemmalla puolella, vapaa -> ja heitin namin.
Maahanmeno ja istuminen: parin askeleen jälkeen käsky, naksautus koiran nopeasta suorituksesta, itse etenin naksautuksen jälkeen muutaman askeleen ja palasin samantien palkkaamaan, kourallinen namia ja lelu (vapaa). Otin vielä noutokapulan tuomista, siinäkin nopea vahvistetiheys perusasennosta naksuttimella ja namilla, samalla oikealla kädellä heitin kapulan, naksutin vielä kaksi kertaa (nami) ja Tuo-käsky. Echo pysyi hienosti sivullani ja keskittyi naksuttimeen ja palkkaan, vaikka tiesi että kapula lensi jo. Lähti hyvin "vasta" Tuo-käskyllä ja toi oikein hienosti kapulan eteeni istuen. Naksautus luovutuksesta ja kourallinen namppaa palkaksi. Tehtiin vielä toinen kerta, ja se meni vähintään yhtä hyvin. Lopuksi pelattiin vetonarulla, ja jopa vedettiin sitä ihan grip-otteella, kehuin kovasti ja päästin pari kertaa irti, toi narun heti käteeni ja otti siitä hienosti uudella gripillä kiinni.

Caddy: Merkille lähetystä. Caddyn kanssa saa myös naksutella perusasennosta ja siitä, että malttaa hetken käskyyn saakka. Lähti käskyllä hyvin, naksautus merkillä ja kissanruoka-palkka kannelta. Vielä vapaa-käsky, ja frisbee palkaksi. Kolme toistoa.
Perusseuraamista, joka meni todella hyvin, hyvä kontakti koko ajan ja tiivis seuraamisasento, hyvät nopeat pysähdykset. Jättöliikkeitä pitäisi vahvistaa, lähinnä seisomista, sen huomasin kun kokeiltiin.
Ryömiminen, sitäkin kokeiltiin. Siihen-käskyllä Caddy jo tiesi mitä on tulossa, ja lähti rivakasti ryömimään, naksutin ja palkkasin oikealla kädellä namilla. Muutaman askeleen jälkeen tuli sama (turhautuminen?) kuin kokeessa, alkoi haukkua. Lopetin nostamalla koiran ylös, uusi perusasento, käsky ja olin valmiina palkkaamaan nopeammalla naksuttamisella ja namilla, jotta saan lopetettua kun menee hyvin. Lopetin ennen turhautumista ja sain hyvän ryömimisen, nopealla naksuttamisella, käsiapu ja nami koko ajan, mutta ainakin jäi hyvään suoritukseen.
Java: Lyhyttä seuraamista, katsekontaktista palkkaamista, luoksetuloasentoa, palkka naksuttimella ja namilla, välillä naksautuksen jälkeen heitinkin narupallon.

Iltapäivällä sen verran Marjolahden metsässä, mitä nyt itse kurkku kipeänä ja kuumeessa kolme lasta mukana (yksi ergorepussa) pystyy kulkemaan, eli ei tosiaan kummoista lenkkiä.Ei kommentteja: